Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.
Vilken pulsklocka är bäst i test?
- Bästa pulsklockan: Garmin Venu 2 Plus
- Bästa löparklockan: Garmin Forerunner 955
- Bästa med EKG: Apple Watch Series 7
- Bästa för cykling: Wahoo Elemnt Rival
- Bästa för simning: Garmin Swim 2
- Bästa billiga: Garmin Forerunner 45
- Animerade träningspass
- Energiövervakning som ser till att du tränar och vilar på de bästa tidpunkterna
- Garmin coach: få personlig träning som hjälper dig med din löpning
Om du letar efter en pulsklocka som kommer att hjälpa dig att förstå dig på både din träning och din kropp bättre kan Garmin Venu 2 Plus vara något att kika lite närmare på.
Den kommer med en hel del bra och smidiga funktioner som inte bara underlättar din träning men också din vardag. Till exempel kan du koppla upp klockan till din smartphone och då ta samtal direkt från din pulsklocka.
LÄS MER: Bästa GPS-klockan
- Tävlingswidget för dig som ska tävla
- Batteritid på upp till 15 dagar
- Inbyggda sportappar
En pulsklocka för dig som vill utveckla din löpning är Garmin Forerunner 995. Den är utvecklad just för detta ändamål men kommer även med mycket mer.
Med denna klocka tillkommer funktioner som morgonrapporter. De berättar för dig hur din natt såg ut när det kommer till sömn och hur din återhämtning sett ut. Du får också tillgång till det som kallas Löpkraft vilket betyder att du får en kontinuerlig uppdatering med hur mycket kraft du använder under din löpning.
- SOS-samtal lättillgängligt
- Kartor, SMS, samtal och mer direkt på klockan
- Utbytbara armband och urtavlor som kan anpassas
Att kunna läsa av sin EKG är viktigt för många, och med Apple Watch Series 7 är det möjligt! Apple Watch är det många som går runt med på sin handled idag. För dig som vill utveckla din träning med en tålig pulsklocka är Series 7 en klocka för dig.
Den nya Series 7-klockan har en större skärm än tidigare versioner och även ett nytt glas som klarar av mer tryck. Om du också är intresserad av att bada, dyka eller snorkla med din Apple Watch är det fullt möjligt. Den här klockan tål nämligen ett djup ända ner till 50 meter.
- Fungerar bra för flera olika träningstyper
- Bra och enkel att använda
- 5 ATM i vattentäthetsklassning
Denna pulsklocka från Wahoo Fitness fungerar lika bra för dig som tävlar eller som endast vill förbättra din träning. Eftersom att den är gjord för just Multi-Sport är den väldigt bra för flera olika sporter och en av dessa är då cykling. Bland annat passar den dig som cyklar då den är kompatibel med cykeltrainern Wahoo Kickr och cykeldatorn Wahoo Elemnt.
När du har klockan tillsammans med den kostnadsfria appen kan du enkelt synka din genomförda träning direkt till en extern träningsapp och anpassa de inställningar som du kan ha på klockan.
- Olika inställningar: bassängsim eller öppet vatten
- 7 dagars batteritid
- Lätt att använda både på land och i vatten
För dig som letar efter en pulsklocka som klarar av både bassängen och öppet vatten är Garmin Swim 2 något att läsa mer om. Som du kan höra på namnet är den gjort för just vattensporter och du kan i realtid läsa av puls, distans och tempo direkt från klockan.
Garmin Swim 2 kommer också att mäta simningens effektivitet och du kommer då få SWOLF-poäng. Desto lägre poäng, desto bättre effektivitet har du. Med denna funktion kan du alltså optimera din simning på ett sätt du tidigare inte gjort.
- Bra pris för dess många funktioner
- Enkel och snygg design
- Spårar aktivitet dygnet runt
Kanske är du nyare in i hela världen med pulsklockor och känner inte att du är redo att investera flera tusenlappar. Eller så är det inte möjligt att göra det just nu. Då finns det en bra pulsklocka från Garmin som heter Forerunner 45 som har allt du behöver, men för ett lite billigare pris.
Den är kanon för löpning oavsett om du tränar endast för en bättre kondition eller om du vill tävla. Det tack vare att den har en inbyggd GPS som håller koll på distansen, tempot och pulsen. Om du känner att du behöver hjälp med inspiration inför din träning ingår träningsprogram direkt i klockan!
Köpguide för pulsklockor
När du ska köpa en pulsklocka är det såklart bra att veta vilka funktioner som du faktiskt behöver, men även vilka du inte kommer ha någon användning av.
Till exempel är det kanske inte lika viktigt för en person som inte cyklar att ha en klocka som går att koppla upp på flera olika cykeltrainers. På samma sätt är det inte så viktigt för en person som inte simmar att ha en klocka där du kan variera mellan bassängsim och öppet hav.
Egenskaper att tänka och hålla koll på
- Batteritid: Batteritiden är något som är viktigt nästan oberoende vilken användning du har tänkt ha för din klocka. Sen finns det självfallet vissa gånger det är extra viktigt med en lång och extra bra batteritid. Ett exempel på dessa tillfällen är om du ska tävla.
- Smartphone-kompatibilitet: De allra flesta pulsklockor på dagens marknad går att koppla ihop med smartphones. Däremot är inte alla klockor och mobiler kompatibla med varandra. Det är såklart väldigt viktigt att dubbelkolla att din mobil går att koppla ihop med den klocka du funderar på att köpa.
- Skärmstorlek: En stor skärm fungerar bra för vissa, medan det för vissa inte är något som önskas. Med en större skärm kan du såklart lättare se inställningar och din träningsdata, men däremot kan en större skärm lätt kan kännas lite klumpigare.
- Skärmupplösning: Skärmupplösningen är något som är bra att dubbelkolla då du inte vill stå med en klocka som har lägre upplösning än vad som är bekvämt för dig och dina ögon.
- Touchscreen: Många pulsklockor har idag touch som det huvudsakliga sättet att navigera sig framåt, medan vissa fortfarande har knappar. Vad som passar dig bäst är självklart beroende på vad du ska använda klockan till och vad du känner passar dig och dina behov bäst.
- Vattentålighet: Vattentäthetsklassning klassas i ATM och det är vad du ska hålla utkik efter när du kollar hur tålig en pulsklocka är.
Funktioner att hålla koll på
De funktioner som vi listar här nedanför finns på de allra flesta pulsklockor idag. Däremot är det fortfarande viktigt att hålla koll på dessa då det är bra att veta vad de betyder. Dessutom är det bra att dubbelkolla vilka funktioner klockan du är intresserad av innehar.
- GPS och navigering: Gör att du kan hålla koll på distansen du har sprungit, cyklat eller simmat. Gör också att du kan ha kartor framme om du har en smart pulsklocka.
- EKG: Med hjälp av EKG läser din pulsklocka av ditt hjärta och dess rytm i realtid.
- Blodsyrenivå (Sp02): Att hålla koll på pulsen är en sak, men att också veta hur ens blodsyrenivå ser ut är en helt ny nivå på hälsomätning. Det är något som flera pulsklockor idag kan göra.
- VO2 MAX: Detta betyder att din klocka kan läsa av den maximala syreupptagningsförmågan som du har under dina träningspass. Detta är ett mått för att se kroppens förmåga att bilda energi med hjälp av syre.
- Höjdmätare: Under din träning passerar du flera höjdskillnader och många gånger vet du inte ens om det. När du med din pulsklocka registrerar din träning i realtid kan du i efterhand se hur stor höjdskillnad du haft under träningspasset.
- Sömnavläsning: Om du har din klocka på under natten kommer den då kunna läsa av hur du sover, rör på dig och snarkar. I vissa fall kan den även läsa av apné.
- Fotsensor: Detta är från det engelska ordet Foot Pod som är det vanligaste ordet även i Sverige. Med en Foot Pod får du en mer exakt distans för hur mycket du har sprungit.
- Kadensmätare: Detta är speciellt för dig som ska använda din pulsklocka för cykling. Med en kadensmätare kan du läsa av antalet pedalvarv som du tar per minut.
- Kraftmätare: Även detta är för dig som främst vill optimera din cykling. Med en kraftmätare kan du mäta hur kraftfulla dina pedalvarv är.
- Temperatur: Med en pulsklocka som visar temperatur behöver du aldrig undra eller fundera, utan du ser direkt temperaturen utomhus. På vissa kan du även se inomhustemperaturen du vistas i.
- Musikuppspelning och lagring: De flesta pulsklockor kan du idag koppla till din Spotify och på så sätt kan du spela upp den musik som du vill lyssna på under ditt träningspass. På vissa klockor är det också möjligt att ladda ner musik så att du inte behöver vara ansluten till internet eller din telefon för att kunna lyssna.
Källor som hjälpt med produktvalen
Runners World
Test av pulsklockor
Toms Guide
Jämförelse mellan Forerunner 945 och Forerunner 955
Cycling Weekly
Test av pulsklockor för cykling
Bicycling
Test av pulsklockor för cykling
Price Runner
Jämförelse av pulsklockor
Lämna ett svar